La confiança dels consumidors va augmentar el juny 11 punts respecte al mes anterior, degut fonamentalment a una millora de les expectatives que tenen els ciutadans de l'economia i també al creixement en la valoració que fan de la situació actual.

L'Indicador de Confiança del Consumidor (ICC), difós ahir pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), es va situar el juny en 61,8 punts, davant dels 50,8 que va registrar el mes anterior, i va tornar a la sendera de creixement que havia iniciat el març i que es va trencar el maig.

La confiança dels consumidors també va millorar respecte a juny de 2012, ja que va augmentar 11,2 punts en taxa interanual, amb una evolució molt més favorable de l'actual conjuntura econòmica i més moderada pel que fa a les expectatives. No obstant això l'ICC segueix estant molt per sota dels 100 punts que marquen el límit entre una percepció favorable i optimista, i una negativa i pessimista.

Expectatives

L'índex d'expectatives va arribar al juny els 77,6 punts i va augmentar gairebé 12 punts respecte a maig, impulsat sobretot per les millors expectatives respecte a l'evolució de l'ocupació i en menys grau per la pujada de la millor percepció que tenen els ciutadans sobre el futur de les llars.

Així mateix, l'índex de valoració de la situació actual es va situar el juny en 45,9 punts i va pujar 10,1, especialment per l'alça en la valoració de la situació econòmica actual i per un major optimisme en relació amb les possibilitats al mercat de treball.