El 71 per cent dels clients de Bankia a Catalunya amb productes financers híbrids (preferents i deute subordinat), 21.723 persones, han sol·licitat l'arbitratge de la Junta Arbitral Nacional de Consum, que fins a la data ja ha emès 26 laudes arbitrals, tots ells favorables als clients de l'entitat. Barcelona és la demarcació catalana on fins ara s'han registrat més sol·licituds, 16.542; seguida per Girona, amb 2.377; Tarragona, amb 2.331, i Lleida, amb 473.

En un comunicat, Bankia ha assenyalat que 7.465 d'aquestes peticions ja han estat admeses a procés, i 640 expedients ja han arribat a l'autoritat arbitral.

Els dos municipis amb més activitat en el procés són els barcelonins de Mataró, on un 77 % dels clients que van adquirir aquest tipus de productes han sol·licitat arbitratge, i Badalona, on ho han fet un 74 % dels afectats, mentre que a la capital catalana el percentatge ha quedat en el 69 %.

Bankia ha recordat que el termini per presentar les sol·licituds d'arbitratge expira el 15 de juny, i poden demanar l'arbitratge de Consum tots els clients minoristes propietaris de productes híbrids emesos per les caixes d'estalvis que van donar lloc a Bankia, entre les quals hi ha Caixa Laietana