El ministre d'Economia, Luis De Guindos, ha mostrat el seu convenciment que "la recessió ha quedat enrere" i que en els pròxims trimestres hi haurà creixement de l'economia, alhora que ha instat a tenir cura de la recuperació com si fos una "petita flor d'hivernacle".

"La qüestió ara és com d'intensa serà", va dir el ministre en una entrevista a El País, en què va assegurar que la recuperació és una "realitat" encara que no està "garantit que sigui una planta frondosa", així que va advocar per "evitar una sortida en fals de la recessió".

De Guindos va subratllar que "l'economia espanyola està guanyant moltíssima competitivitat" gràcies a la combinació de moderació salarial i guanys de productivitat lligats a la flexibilitat.

Així mateix, va recalcar que ha emprès una direcció "diferent", en què "no es viurà del crèdit" i hi haurà "menys possibilitats de recursos públics i més competitivitat i productivitat". El ministre també va avançar que a partir d'ara "no hi haurà més pujades d'impostos, més enllà del que són reajustaments específics".