Nomenen Dídac Lee millor mentor europeu de ´start-ups´

El Founder Institute reconeix el suport de l'empresari figuerenc a la creació de noves empreses

22.07.2013 | 07:35
Dídac Lee, després de rebre el premi.
Dídac Lee, després de rebre el premi.

L'empresari figuerenc Dídac Lee ha estat elegit Millor Mentor Europeu de start-ups pel Founder Institute, la principal acceleradora d'empreses de nova creació i mentors d'àmbit mundial, que ajuda emprenedors a llançar companyies tecnològiques.

Lee, empresari del sector de les TIC, nascut en el si d'una família taiwanesa, va recollir dimecres a la nit aquest premi en una gala celebrada a Silicon Valley, a Califòrnia.

El guardonat es va mostrar "molt content i honrat" de rebre el premi i va assegurar que com emprenedor "l'evolució natural és passar de crear empreses a ajudar a crear-les".

Fundat el 2009, el Founder Institute ha ajudat a llançar més de 800 empreses tecnològiques en més de 30 ciutats de tot el món i disposa d'una xarxa de més de 2.000 mentors.

Dídac Lee és el fundador del grup tecnològic Inspirit, amb oficines en una desena de països, i és a més directiu del FC Barcelona, on és responsable de l'àrea de noves tecnologies.

Lee també va fundar el 1998 Scubastore, origen de l'actual grup Tradeinn, la primera xarxa de botigues en línia especialitzades en material esportiu.

Les empreses de Dídac Lee compten actualment amb una plantilla de més de 400 treballadors.

Enllaços recomanats: Premis cinema