CaixaBank ha mostrat el seu interès per fer-se amb Catalunya Banc i el gallec NCG Banc, les dues nacionalitzades que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) posarà a la venda a final d'aquest any i per les que, en principi, no té previst licitar Banc Sabadell.

Fins ara, CaixaBank havia reconegut el seu interès per NCG Banc, ja que a Galícia té una quota de mercat d'aproximadament el 6,5%, per la qual cosa aquesta adquisició li permetria enfortir la seva presència en aquesta comunitat, fins a assolir una quota superior al 40%.

No obstant això, l'entitat que presideix Isidre Fainé valora ara la possibilitat d'acudir també a la subhasta de Catalunya Banc, segons avança avui el diari econòmic Expansión i han confirmat fonts financeres.

CaixaBank té a Catalunya una quota del 32%, mentre que la de Catalunya Banc és del 14%, de manera que aquesta operació reforçaria encara més la seva posició de lideratge en la comunitat, amb una quota de mercat de més del 46%.

CaixaBank compta amb una xarxa de més de 6.342 oficines, 9.696 caixers automàtics, una plantilla de més de 32.000 empleats i 12,9 milions de clients. L'entitat gestiona un volum total de negoci bancari que ascendeix a 512.017 milions d'euros, el 31 de desembre de 2012, amb uns recursos totals de clients de 288.568 milions d'euros.

Després de l'absorció de Caixa Girona el 2010, CaixaBank va absorbir també Banca Cívica el 2012. Després de la integració de Banca Cívica, CaixaBank ha esdevingut el primer grup financer en el mercat espanyol per actius a l'Estat.

Per estudiar aquestes dues opcions de compra, CaixaBank ha contractat als bancs d'inversió JP Morgan i Citi.

El primer d'ells se centrarà en el procés de Catalunya Banc, amb el suport de Citi, en tant que aquest últim liderarà el de l'entitat gallega.

Banc Sabadell, en canvi, descarta a dia d'avui participar en aquestes dues subhastes, malgrat que sí que va concórrer a l'anterior procés de venda de Catalunya Banc, han explicat a Efe fonts financeres.

Les mateixes fonts apunten a que el banc que presideix Josep Oliu dóna per "tancada" la possibilitat d'intervenir en noves licitacions, després d'adquirir el negoci de Caixa Penedès (BMN) a Catalunya i Aragó i, més recentment, el negoci a Espanya del britànic Lloyds Bank.

En els dos últims anys, el Sabadell ha comprat també Banc CAM i Banc Gallego.

Catalunya Banc i NCG Banc no interessen de moment a Banc Sabadell, malgrat que aquesta vegada el FROB atorgarà ajudes públiques als compradors d'aquestes dues nacionalitzades, el que ha despertat l'interès de grans grups com el Santander o el BBVA.

Després de l'absorció de Caixa Girona el 2010, CaixaBank va absorbir també Banca Cívica el 2012. Després de la integració de Banca Cívica, CaixaBank ha esdevingut el primer grup financer en el mercat espanyol per actius a l'Estat.