El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat que el juliol podria ser el primer mes en cinc anys en què es comenci a crear ocupació a Catalunya. Malgrat que ha avançat que probablement durant l'agost i el setembre l'atur torni a repuntar, el conseller ha situat en el segon semestre d'aquest any el moment en què es comenci "a tocar sostre". En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', també ha afegit que el 2013 serà "rècord" en turisme, superant xifres que Catalunya mai s'havien assolit. "Catalunya és una destinació que està excel·lint", ha reblat. Per contra, s'ha referit a la Marca Espanya lamentant que "no aporta valor afegit" i que és un "llast".

El conseller ha aportat dades positives per a l'economia catalana, afirmant que el juliol serà el primer mes en els primers cinc anys en què la taxa d'atur baixarà a Cat i que es creï ocupació. Per Puig, durant el segon semestre es donarà un "punt d'inflexió" que es començarà a veure al juliol "no només de caire macroeconòmic sinó també de percepció".

Al seu entendre, els darrers dos anys les empreses catalanes han venut més a Europa (60%) i al món que a l'Estat (40%). "Això és bo per la nostra economia", ha insistit. En aquesta línia, ha avançat que "costarà anys" tornar a tenir nivells d'ocupació de la mitjana europea.

La Marca Espanya no ven

El conseller ha constatat que la Marca Espanya "no ven" ni "aporta valor afegit" i que els empresaris catalans "ho han vist des de ja fa força temps". "És un llast i dificulta a vegades les operacions", ha exemplificat. Per Puig, a Catalunya hi ha la marca Barcelona i Catalunya. Davant d'actuacions com la del número dos de la Marca Espanya, la reacció del país ha de ser "ponderada" i demana "no caure en provocacions".

En aquesta línia, ha afirmat que hi ha un "cert sentiment" entre les estructures de l'estat espanyol d'una animadversió creixent cap a la voluntat del poble català de decidir el seu futur. "Sort que només poden desqualificar, ni trencar ni destruir", ha conclòs.

Puig ha avançat que el Govern està fent un "doble esforç", millorant la coordinació entre Catalunya i Barcelona per millorar la col·laboració. Alhora, també hi estan posant "més ciència". "Estem treballant perquè el lideratge de Barcelona sigui bo per l'equilibri territorial. Barcelona és un valor que multiplica", ha asseverat.