El director general del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), Antonio Carrascosa, va afirmar ahir que la venda de Catalunya Banc "podria ser a l'octubre", un procés que, va subratllar, "ha de ser un èxit" i "no pot tornar a tancar-se en fals".

El director del FROB, que ahir va participar en un dinar-col·loqui amb empresaris al Círculo Ecuestre de Barcelona, va explicar que recentment s'ha encarregat a la firma espanyola N+1 que realitzi una anàlisi de l'entitat com a pas previ a la seva possible venda, que es decidirà previsiblement "a final de setembre".

Carrascosa va insistir en que "no hi ha pressa per vendre", ja que el banc català té de termini fins a 2017 per romandre en mans de l'Estat, encara que ara, després de dues subhastes fallides, "s'ha estimat oportú i recomanable" reconsiderar el seu procés de privatització.

En qualsevol cas, Carrascosa va deixar clar que "no hi haurà una tercera operació frustrada" de Catalunya Banc, ja que només s'obrirà el procés de venda de l'entitat si es té la certesa que ha de concloure amb èxit.

"Estem prenent les mesures adequades i pot ser una franquícia que esperem poder vendre positivament", va assenyalar el responsable del FROB.

Carrascosa va admetre que hi ha el "risc evident" que Catalunya Banc pateixi un deteriorament en els pròxims mesos, encara que ha destacat que des del FROB s'estan prenent una sèrie d'actuacions per a contrarrestar el risc i fer 'entitat més atractiva amb vista a possibles inversors.