El Banc Sabadell ha anunciat un augment de capital per un import total de fins a 1.400 milions d'euros que permetrà l'entrada en l'accionariat del banc de dos de les majors fortunes llatinoamericanes.

El colombià Jaime Gilinski i el mexicà David Martínez, en aquest últim cas a través del fons Fintech Advisory, subscriuran 425 milions d'euros de l'ampliació de capital, uns 275 milions el primer i 150 aquesta firma liderada per Martínez.

Amb aquesta ampliació de capital, Gilinski, un dels homes més rics de Colombia, es convertirà en el primer accionista del Sabadell, amb un percentatge del capital entorn del 5%.

El consell d'administració del Sabadell ha aprovat aquesta operació d'increment de capital, que es concretarà en dos augments de capital consecutius.

L'operació permetrà, segons el banc, "enfortir el capital i donar entrada a nous accionistes significatius per a la futura internacionalització del banc".

El primer augment de capital serà per un import de fins a 650 milions d'euros, dels que estan compromesos ja els 425 esmentats a un preu d'1,64 euros per acció, i està destinat a inversors internacionals d'importància estratègica, per a la qual cosa es farà una col·locació privada accelerada.

El segon estarà dirigit als accionistes actuals del Sabadell, i serà un augment de capital amb drets de subscripció preferent que es durà a terme quan es completi la col·locació accelerada de la primera ampliació.

Les accions s'oferiran en aquest cas a un preu d'1,10 euros per acció i els drets de subscripció preferent cotitzaran del 16 al 27 de setembre. Tots els membres del consell s'han compromès a acudir a la segona ampliació.

El Sabadell justifica l'operació pel "creixent interès d'inversors internacionals per entrar en el capital del Sabadell com accionistes estables i sumar-se així al seu projecte internacional".

L'entitat que presideix Josep Oliu assegura que l'ampliació de capital permetrà al Sabadell ser una de les entitats millor capitalitzades d'Europa, amb una ràtio proforma per damunt de l'11%.