La vicepresidenta de la Comissió Europea (CE) i titular de l'Agenda Digital, Neelie Kroes, va explicar els detalls d'una nova proposta legislativa per crear un mercat únic de les telecomunicacions a la UE i va defensar mesures per posar fi a la "itinerància" (roaming) i apuntalar el dret a un internet obert.

"La proposta és un paquet i està tot ell connectat. No només es tracta d'itinerància ni d'un sol sector", va subratllar Kroes en una roda de premsa, en la que es va mostrar convençuda que impulsar un verdader mercat únic digital afavorirà "a tota l'economia europea" en general.

Millora per a l'economia

Va afegir que això aportaria al producte interior brut (PIB) de la Unió Europea (UE) uns 110.000 milions d'euros anuals.

La CE va aprovar per unanimitat la proposta legislativa dimecres després de mesos de treball i contactes amb la indústria i els consumidors.

"El nostre mercat únic hauria de ser la joia de la corona. No hi hauria d'haver diferents drets ni diferents normes al llarg i ample de la UE", va subratllar la comissaria.