El grup Aldan Meridian ha tancat la compra de la unitat productiva dels cinc hotels que Prestige Group té a Roses, I que van entrar en concurs de creditors l'abril de l'any passat. El grup comprador està promogut per diversors empresaris i inversors locals, la majoria vinculats al sector turístic i coneixedors de l'activitat dels hotels. Els nous gestors s'han compromès a mantenir la pràctica totalitat de la plantilla -unes 350 persones durant la temporada alta- d'uns hotels que facturen al voltant d'uns 15 milions d'euros anuals.

Els cinc hotels -Coral Platja, Goya Park, Mar y Sol, Sant Marc, i Victoria- eren explotats a través de cinc empreses gestores que l'abril de l'any passat van entrar en concurs amb un passiu que rondava els 8 milions d'euros. En el procés concursal d'aquestes gestores, Aldan Meridian va acabar presentant una oferta conjunta per fer-se amb la gestió dels cinc hotels.

No obstant, la propietat dels establiments segueix en mans de la família Moyano a través de la societat Hotels Rosincs, que també està en concurs de creditors.

Segons fonts del grup Aldan Meridian, amb "aquest traspàs, queda totalment garantida la continuïtat dels cinc establiments, que mantindran la mateixa denominació comercial".

Aldan Meridian, que té com a administrador únic la societat Tebas Innova, és una societat mercantil creada a Barcelona el març de l'any passat i que, en el moment de la seva constitució, tenia com a objecte social l'activitat immobiliària.

El juliol d'aquest any, poc abans de l'operació amb els hotels Prestige, va canviar l'objecte social i va comunicar una ampliació de capital de prop de mig milió d'euros. Pocs dies després traslladava la seva seu a l'hotel Mar y Sol de Roses.

Entre els apoderats d'aquest grup hi ha antics directius del Grup Prestige, que han passat a formar part de la plantilla d'Aldan Meridian.

Les societats del Grup Prestige que fins ara han estat les explotadores dels hotels de Roses prosseguiran els seus respectius processos concursals fins a la seva liquidació.

La resta d'empreses de Prestige, dedicades a altres sectors de negoci, com l'immobiliari o el de energies renovables, es troben també en diferents fases dels corresponents concursos creditors de liquidació.

Un dels projectes estrella del grup va ser el complex hoteler i termal de luxe a Jafre. Les obres estan en una fase avançada de construcció, però fa més de quatre anys que estan aturades. Amb una inversió prevista de 60 milions d'euros i un deute acumulat de més de 40, la promotora del projecte, Prestige Jafre, va presentar concurs de creditors al 2011.

Fa pocs mesos, Banco Popular, Banc Sabadell i l'Institut Català de Finances (ICF), van fer-se amb la propietat d'aquestes instal·lacions després de pagar 9,5 milions d'euros en una subhasta. Les tres entitats financeres van donar finançament a Prestige per a desenvolupar l'obra.