El Tribunal Suprem ha deixat en mans d'un jutjat de Madrid i no de l'Audiència Nacional la investigació penal a l'expresident de la CEOE i l'empresari Ángel de Cabo per la fallida de Seguros Mercurio, companyia del Grup Marsans dissolta el 2010 per falta de liquiditat.

Segons un acte de l'alt tribunal, en el qual acull la tesi de la Fiscalia, "no ens trobem davant defraudacions que poden afectar greument la seguretat del tràfic mercantil ia l'economia nacional" i, per tant, no és competència de l'Audiència Nacional.

El Jutjat d'Instrucció número 36 de Madrid, que investigava a Díaz Ferrán, De Cabo i la seva "mà dreta", Iván Losada, per delictes de presentació de dades falses, aixecament de béns, delictes comptables i falsedat de documents privats, es va inhibir a març passat a favor del jutge Eloy Velasco en apreciar connexitat d'aquests fets amb el buidament de Marsans que instrueix aquest magistrat. Velasco , que va ordenar l'ingrés a presó dels tres el desembre passat, va rebutjar aquesta inhibició al maig i va plantejar al Suprem que la fallida de Mercurio no va tenir una greu repercussió en l'economia espanyola, ni tampoc que amb la tramitació per un sol Jutjat s'evitarien dilacions indegudes, sinó més aviat el contrari.

Pel Suprem, encara que hi ha "substancialment identitat d'imputats" en ambdós procediments i fins i tot "coincidències" entre les diverses societats partícips o participades, no es tracta dels mateixos fets.