CaixaBank ha obtingut fins al setembre d'aquest any un benefici net de 458 milions d'euros, un 164,5% més que el 2012, gràcies a les menors provisions realitzades i una vegada completada la integració comptable de Banca Cívica (des del juliol del 2012) i de Banc de València (des del gener del 2013).

L'entitat que presideix Isidre Fainé i que dirigeix Joan Maria Nin ha efectuat fins al setembre unes provisions de 5.956 milions d'euros i ha cobert en el primer semestre l'impacte dels nous criteris de classificació i provisió dels préstecs refinançats.

De la seva banda, la ràtio de morositat del grup arriba al setembre a l'11,4%, lleugerament per sota de la mitjana del sector, que era del 12,12% a l'agost, amb una cobertura del 65%.

Capten 386.300 nòmines

En roda de premsa, Joan Maria Nin va destacar especialment l'activitat comercial que està portant a terme aquest any l'entitat i que li ha permès captar 386.300 nòmines en nou mesos.

Actualment, la quota de penetració de particulars de CaixaBank arriba al 27,4%, dels quals un 22,7% el tenen com a primer banc.

En la presentació de resultats, Nin va explicar que la seva entitat manté oberta la porta a participar en la subhasta de Catalunya Banc, malgrat que acabi adjudicant-se Novagalicia Banc (NCG) en el procés de venda que hi ha en marxa.

Per ara, va indicar el directiu, CaixaBank està centrada en la subhasta de Novagalicia, encara que a final d'aquest any el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) també té previst reactivar la venda de Catalunya Banc. Més enllà que NCG Banc acabi en mans o no de CaixaBank, l'entitat que presideix Isidre Fainé està decidida a estudiar els nombres de Catalunya Banc, per decidir si licita o no per ella.

Paciència en el crèdit

Nin també va valorar positivament la incipient recuperació de l'economia espanyola i va recomanar "temps i paciència" per poder arribar a una situació de normalització del crèdit per a les pimes i especialment per a les petites empreses.