Les matriculacions de turismes han arribat a les 1.019 unitats a l'octubre a Girona, el que representa un creixement del 55% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons van infomrar ahir les patronals del sector, Anfac, Faconauto i Ganvam. En l'acumulat de l'any, les vendes de cotxes creixen un 6,8% respecte els primers deu mesos de 2012 a les comarques gironines, superant la mitjana catalana (4,7%) i espanyola (1,1%).

En el creixement de les vendes hi té molt a veure el pla d'ajudes PIVE3 destinat a donar suport al sector i per renovar el parc automobilístic amb vehicles més eficients. El final d'aquest pla el passat octubre -després el govern l'ha renovat- va anticipar algunes de les compres. En qualsevol cas, el de les matriculacions d'automòbils és un dels indicadors de consum que s'utilitzen per a determinar de forma avançada el comportament de l'economia. Fonts de la patronal gironina Corve, confirmaven que en els darrers mesos s'havia notat un increment de visites als concessionaris i un increment de la facturació.

El director de Comunicació d'Anfac, David Barrientos, va assenyalar que "Espanya, gràcies als plans d'incentius, és juntament amb el Regne Unit, dels pocs mercats a la UE que mostren taxes positives de creixement des de principi d'any".

Per marques el lideratge d'octubre i de l'any a Espanya l'assumeix Volkswagen amb 5.711 i 53.867 unitats, respectivament, per davant, en el mes, de Renault (5.496), i en l'acumulat, de Seat (51.034).

El model més matriculat l'octubre va ser el Renault Megane, que retorna a aquesta posició de privilegi i que li fa conservar el primer lloc com model líder entre gener i octubre.

Per segments, el tot terrenys petits incrementen matriculacions l'octubre un 87,7 %, en contrast amb la caiguda del 54,3 % en el tot terrenys grans i del 10,7 en els esportius. Per cicle de carburant, el dièsel (69,2 %) guanya quota en relació amb setembre i els híbrids i elèctrics assumeixen un 2 % el seu segon millor registre de l'any.