El patrimoni de sis de les grans fortunes espanyoles gestionat a través de Sicavs -societats d'inversió de capital variable- va créixer en els nou primers mesos de l'any una mitjana del 15,46%, fins arribar als 2.267,7 milions d'euros, segons les dades del mercat.

Encara que no totes les societats van incrementar el valor dels seus actius, el seu creixement general va estar propiciat pel notable repunt patrimonial de la societat Torrenova, vinculada a la família March, amb un creixement del 76% i 613 milions gestionats.

D'aquesta manera, relegaven del primer lloc d'aquesta llista a Morinvest, gestionada per BBVA i dipositària d'actius de l'empresària Alicia Koplowitz, que en els nou primers mesos d'aquest exercici va reduir el seu patrimoni de 511 a 497 milions, un 2,66%.

Soandres, la sicav de la difunta Rosalía Mera, fundadora d'Inditex al costat de Amancio Ortega, a finals del passat mes de setembre administrava un patrimoni de 366 milions d'euros, un 3,18% més en comparació al tancament de 2012.

Respecte a Agrippa, vehicle d'inversió de la família Gallardo Ballart -propietaris de la farmacèutica Almirall-, comptava amb uns actius de 303 milions, un 10,82% més.

La família Del Pino, principals accionistes de l'empresa constructora i de serveis Ferrovial, gestionava 296 milions d'euros en acabar setembre, un 0,64% menys que al tancament de l'exercici anterior.

Per la seva banda, l'empresari Juan Abelló, a través de les societats Arbarin i Naira, acumulava un patrimoni de 191 milions d'euros, un 7,54% més que el 2012.