Tot i la profunda reestructuració del sistema financer espanyol i l'allau de milions d'euros publics destinats al seu rescat, Espanya compta amb alguns dels banquers millor pagats del continent. L'Autoritat Bancària Europea (ABE) va divulgar ahir un informe sobre les remuneracions del sector de la banca a la Unió Europea (UE) el 2012, en el qual es constata que la quantitat de treballadors amb els salaris més alts va ser "limitada" en alguns països però "significativa" en altres. Espanya està en els primers llocs del rànquing, amb cent directius del sector financer amb remuneracions anuals superiors al milió d'euros.

El regulador bancari esmenta al Regne Unit, que encapçala la llista amb 2.714 empleats amb sous superiors al milió d'euros; el segueix Alemanya, amb 212, una xifra significativament inferior. França ocupa el tercer lloc, amb 177 directius que cobren més d'un milió d'euros, seguida d'Itàlia, amb 109, i Espanya, en cinquè lloc amb 100.

Aquestes xifres inclouen al personal d'institucions estatals així com els de subsidiàries o sucursals de qualsevol entitat de la UE radicada en un altre país membre. El document forma part del treball de l'ABE per assegurar que les polítiques relatives a la remuneració en el sector de la banca europea siguin prudents i sostenibles.

D'acord amb l'anàlisi, els que van rebre els sous més alts realitzaven tasques de responsabilitat en diferents àrees, com consell executiu, auditoria interna, tecnologia de la informació, comunicacions, finances corporatives i recursos humans i legals.

L'ABE recorda que el seu treball és assegurar que les polítiques de remuneració de les institucions tinguin en compte una gestió efectiva i també un incentiu a l'hora d'assumir riscos prudents a llarg termini.