Mentre a l'àrea urbana de Girona municipis com Fornells denuncien la falta de voluntat política del Govern català per afavorir les inversions de grans empreses comercials, la patronal Pimec acusa el Govern català de fer tot el contrari. La sectorial de Comerç d'aquesta organització, va denunciar ahir que la Generalitat ha autoritzat projectes d'ampliació de les grans superfícies comercials en 232.000 metres quadrats en menys d'un any i que el model comercial català pot desaparèixer per la política del Govern a favor d'aquests centres comercials.

Segons un comunicat, el president de Pimec Comerç, Alejandro Goñi, considera que, atès que la majoria d'aquests terrenys són propietat de l'Incasòl, només es pot pensar que el model de comerç català està sent "un dels grans sacrificats de les necessitats pressupostàries de la Generalitat".

Pimec creu que, en els últims mesos, la Generalitat ha pres decisions polítiques "sense precedents" que estan sacsejant el model comercial català i que l'afectaran molt negativament.

La patronal ha assegurat que, en menys d'un any, la Generalitat ha autoritzat projectes que ampliaran les grans superfícies comercials en més de 232.200 metres quadrats.

A més de la requalificació d'uns terrenys a Cerdanyola per construir el centre comercial i d'oci més gran d'Europa, s'uneix l'ampliació en superfície de La Roca Village, la construcció de l'outlet de Viladecans, l'ampliació de La Maquinista, l'ampliació de l'outlet de La Jonquera o el macroprojecte Barcelona World.

Segons Goñi, ens trobem davant macroprojectes empresarials que contemplen en part o en la seva totalitat la transformació de sòl d'ús industrial en sòl d'ús comercial.

Pimec Comerç ha lamentat que la Generalitat autoritzi projectes impulsats pels grans "lobbies" d'inversió immobiliària que tindran conseqüències negatives per al comerç de proximitat d'aquestes zones i de les seves àrees d'influència, i demanat "coherència" al govern català.