Investindustrial, controlat per la família Bonomi, vendrà el 49,9 per cent de PortAventura al fons KKR, mantenint el 50,1% restant, operació que es tancarà al gener i que està pendent de les aprovacions reguladores pertinents. Segons va informar ahir Investindustrial, que no ha fet públic el preu de la venda, però que segons fonts coneixedores de l'operació supera els 105 milions que Investindustrial va pagar fa un any a Criteria CaixaHolding per adquirir el 50% que l'entitat financera tenia en PortAventura, amb aquesta operació la família Bonomi incorpora un soci a llarg termini en el projecte de PortAventura, encara que conservarà el 50,1% restant.

La partició d'Investindustrial i KKR a PortAventura reforça l'accionariat de la companyia i el compromís amb Catalunya per continuar invertint en noves atraccions, hotels i restauració.

Oferta d'oci

Els socis seguiran augmentant l'oferta d'oci i desenvolupant la seva estratègia internacional molt particularment en l'àmbit dels esdeveniments i convencions, que seran una peça clau per incrementar la desestacionalització i els dies d'obertura del "resort". A més, Investindustrial ha identificat potencials aliances amb marques líders en el sector de l'entreteniment a nivell internacional que s'implementaran els anys vinents amb el suport de KKR, que aportarà la seva xarxa global i experiència operativa en el sector del turisme i oci per augmentar la notorietat del parc.

La participació de PortAventura a Barcelona World i les sinergies que creen els dos projectes ha estat un dels atractius de KKR per entrar en l'accionariat del 'resort' d'oci i entreteniment de Salou i Vila-seca. Investindustrial es va incorporar a l'accionariat de PortAventura el 2009 i al novembre de l'any passat va adquirir el 100% de les accions del parc. Des de la seva entrada, s'ha dut a terme un pla industrial que va comportar una inversió de 100 milions d'euros en nous projectes i equipaments i que es va centrar en la integració de la gestió dels hotels, parcs i el centre de convencions.