L'empresa de joc Codere ha sol·licitat el preconcurs de creditors "a la vista de l'anàlisi de la situació financera i la previsió de tresoreria a curt termini i davant les dificultats per afrontar els propers venciments". En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Codere assenyala que el seu Consell d'Administració ha acordat presentar "la comunicació prevista en l'articulo 5 bis de la Llei Concursal", és a dir, el preconcurs de creditors, per "continuar les seves negociacions amb els creditors per procurar el refinançament del deute de la companyia".

El grup atribueix la situació a "tensions de tresoreria", entre les quals destaquen el pagament de 107 milions d'euros per la renovació anticipada de les llicències de joc a la província de Buenos Aires, la introducció de la llei antitabac a Argentina, el tancament de vuit sales de joc a Mèxic i les pujades de la càrrega impositiva a diversos països on opera.

Amb seu a Madrid, el grup compta amb diverses participades, entre elles Codere Girona -controlada en un 66% per Codere Espanya SL i en un 33,3% per la família Vilaró-, dedicada sobretot a la gestió de màquines recreatives.