El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va avançar ahir que probablement la revisió del preu de la llum, fins ara trimestral, es faci "amb un termini més gran" i pugui fixar-se amb "un sistema de subhastes múltiple", encara que va precisar que encara no està decidit. "La revisió dependrà de quin sigui la determinació que prenguem. Fins ara està sent trimestral, però no aquesta decidit encara si seguirà sent trimestral. Probablement hagi un termini més gran que aquest trimestral", va dir.

El ministre també va assegurar que és absolutament fals dir que la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència va actuar "al dictat del Govern" a l'invalidar la l'última subhasta que es fixa el cost del'electricitat. Durant la seva compareixença a petició pròpia a la Comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats, va afirmar que el seu departament "no s'ha inventat cap preu" i que la pujada del 2,3 % per al primer trimestre de l'any té relació directa amb els preus marcats en els mercats a futur entre els mesos de juliol i desembre.

Enginyers catalans crítics

Precisament ahir, el Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya va criticar la falta d'experts entre els consellers i directors generals. Segons la seva opinió, la concentració de l'autoritat de la competència i els òrgans reguladors en un únic organisme augura una "pèrdua de qualita" de la regulació en uns sectors on Espanya "ja es troba a la cua dels països europeus pel que fa a alguns serveis regulats".