El president de la CEOE, Joan Rosell, va demanar a la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, una reunió urgent per abordar la decisió del Govern d'integrar en la base de cotització conceptes anteriorment exclosos, com vals de menjar, plusos de transport o xecs guarderia.

Així ho va expressar als mitjans el vicepresident de la CEOE, Arturo Fernández, qui també va avançar que Rosell té l'"esperança" que la ministra "recapaciti" ja que la mesura ha estat "precipitada, més en uns moments en els quals sembla que Espanya surt de la crisi".

Fernández va insistir en la "confiança" dels empresaris en la titular d'Ocupació, que "sempre ha ajudat a arreglar molts problemes laborals entre treballadors i empresaris", va apuntar.

Fernández va reiterar que el tema de les cotitzacions socials tal com està plantejat en el Reial decret significa "destrucció d'ocupació i ser molt menys competitius que ara".

En la mateixa línia es va expressar l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED), que va considerar que encarir més les cotitzacions socials resta competitivitat a les empreses i constitueix una barrera per generar nous llocs de treball.

El Govern manté la iniciativa

No obstant, des del Govern el discurs no varia. La vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar depsrés del Consell de Ministres que el decret que obliga que determinats conceptes retributius, com les aportacions a plans de pensions o els vals de menjar, cotitzin en la Seguretat Social és "una forma de protegir el pensionista".