Amb l'etapa nadalenca encara en plena digestió, el període de rebaixes hivernals va clausurar ahir la seva primera setmana deixant unes sensacions inicials positives en el sector. El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, destaca que els resultats són "moderadament esperançadors", però apunta que caldrà esperar per fer-ne una valoració més acurada: "A finals de mes en podrem tenir una fotografia més real, però de moment els pronòstics són bons".

El gerent subratlla que durant aquesta primera setmana el centre comercial de Salt ha rebut la visita d'unes "242.000 persones". Una xifra optimista tenint en compte que l'activitat s'ha comptabilitzat de dimarts a diumenge ja que dilluns, dia de Reis, era festiu. "La tendència és molt semblant al 2013, però l'any passat vam tenir un dia més", destaca. "Potser la diferència va tenir lloc el passat divendres, amb més visites, però l'activitat durant el dissabte i el diumenge ha estat la mateixa", afegeix.

Jordà també destaca el perfil selectiu del client, cada vegada més notori, i subratlla que enguany s'està notant que les persones accedeixen a "botigues concretes perquè saben el que venen a comprar".

Les paraules del president de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, també evidencien un lleuger optimisme a l'espera de resultats més específics. "Sembla que hi ha una petita recuperació, però falta constatar-ho. La sensació fins ara és positiva, potser es veuen més persones, però les rebaixes ara són més llargues i cal esperar-se fins al final per fer-ne una valoració concreta".