El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va demanar a les aerolínies durant una entrevista que augmentin les connexions aèries amb el continent asiàtic per tal d'atraure més turisme. "A Espanya hi ha aproximadament unes cinc freqüències setmanals amb la Xina, però tenim països com el Regne Unit que en té 50, França 65 o Alemanya 86, la qual cosa ens fa molt difícil competir", va justificar el ministre.

Segons Soria, Xina o Corea són actualment un mercat amb un gran potencial de creixement que busquen un turisme d'interior, que "no és forçosament sol i platja". "No es tracta de substituir el model, sinó de fer-ho compatible i complementari amb el d'interior, de ciutat, cultural, de gastronomia, de salut, de muntanya..." va remarcar el ministre espanyol.

Justament aquesta setmana, Madrid acollirà la fira Fitur, que convertirà la capital espanyola en l'epicentre turístic mundial amb l'esperança de recuperar el turisme nacional i el repte d'atraure turistes del mercat asiàtic.