La secretària d'Estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, espera que les dades d'atur del quart trimestre de 2013 corresponents a l'Enquesta de Població Activa (EPA) "confirmin" la tendència de reducció que va començar el passat novembre en termes d'atur registrat. En una entrevista publicada ahir al diari ABC, Engracia Hidalgo assegura que el 2014 serà l'any de "l'arrencada definitiva de l'ocupació" i remarca que el mercat laboral s'ha estabilitzat.

Dijous que ve es difondrà l'EPA del quart trimestre i la secretària d'Estat recorda a l'entrevista que, al desembre de 2013, hi havia 150.000 aturats menys que el 2012, segons l'atur registrat pel Ministeri d'Ocupació, i que aquesta tendència també ha estat ratificada per la Seguretat Social. Alhora indica també que la reforma laboral ja està feta i ha complert amb el seu primer objectiu, que era crear ocupació.

En aquest sentit, també afirma que el cost de l'acomiadament s'ha "racionalitzat" a Espanya i la seva regulació ha deixat de ser un problema.