El Reaf-Regaf, òrgan especialitzat del Consell General d'Economistes, ha proposat que l'impost de societats a les petites empreses tinguin un tipus més baix per fomentar el seu creixement i vincular-lo a l'increment de plantilla o la millora dels resultats. També demanen simplificar les normes tributàries, suprimir els tipus generals de Societats i la majoria de bonificacions i deduccions, excepte les relatives a la inversió de beneficis en I+D+i; un finançament autonòmic "més transparent" i conscienciar els ciutadans sobre el frau fiscal. Així mateix, els economistes constaten que la imposició sobre el treball és massa elevada a l'Estat i que sobre el consum es troba per sota de la mitjana.

Són algunes de les mesures que l'òrgan han fet arribar a la comissió que prepara la reforma fiscal que impulsa l'executiu.

Sobre l'IRPF, es mantenen partidaris que continuï com un impost dual, que la tributació de l'estalvi sigui coordinada amb la de la riquesa, i que l'impost es modifiqui a la baixa, amb una reducció dels marginals màxims, incrementant l'import a partir del qual s'ha d'aplicar i una deflactació automàtica de la tarifa per evitar que els ciutadans paguin més impostos sense guanyar més poder adquisitiu. En l'IVA, proposen estudiar l'eliminació d'exempcions i la revisió de règims especials.