El Fons Monetari Internacional (FMI) va triplicar ahir les previsions de creixement per a l'economia espanyola, fins a un 0,6% el 2014, encara que va advertir que la recuperació al sud de l'eurozona encara era "fràgil". A l'octubre, en la reunió anual, el Fons havia pronosticat una expansió de l'economia espanyola per al 2014 d'un 0,2%. Per 2015 també va elevar els pronòstics inclosos en l'actualització de l'informe de "Perspectives Econòmiques Globals" i va fixar el creixement del Producte Interior Brut ( PIB ) espanyol en un 0,8%, quan fa uns mesos preveia un 0,5. Malgrat aquest creixement, les xifres d'Espanya encara queden molt lluny de la majoria de països desenvolupats. Cap dels països que apareixen en la revisió de l'organisme creixerà menys que Espanya, tal com es pot comprovar en el gràfic.

El repunt de l'economia espanyola s'emmarca dins de la sortida de la recessió de l'eurozona, que es preveu creixi el 2014 un 1% i un 1,4 % el 2015, en els dos casos una dècima més que l'anticipat a l'octubre. No obstant això, l'economista en cap del Fons, Oliver Blanchard, va advertir que el creixement a Europa segueix sent "desigual" i que les condicions són més "favorables" al nucli de l'euro. "El deute públic es troba en un camí sostenible i la consolidació fiscal està, de manera adequada , alentint-se", va indicar Blanchard.

Per a Alemanya, el Fons va revisar lleugerament a l'alça les seves previsions de creixement fins a un 1,6 per cent el 2014 i un 1,4 % el 2015, dues i una dècima més, respectivament, que a l'octubre. En el cas de França, no es modifiquen els càlculs i es preveu una acceleració econòmica que vagi del 0,9 % aquest any fins al 1,5 % el 2015. Per la seva banda, Blanchard va insistir que la recuperació al sud d'Europa segueix sent "fràgil" i va qualificar l'àrea com una de les regions més "preocupants".