L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, van passar ahir per la ciutat suïssa de Davos força desapercebuts. I no només perquè en una de les principals cites de l'agenda econòmica mundial els que tallen el bacallà són els líder econòmics, sinó perquè l'organització va deixar en blanc el seu currículum en el llibret de ponents de la jornada.

Ho va difondre la periodista Alicia González a través del seu compte a Twitter (@agvicente) i el fet es va escampar ràpidament a través d'aquesta xarxa social. Botella va treure importància al fet, que va atribuir a "un error".

També va treure ferro a la qüestió l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que com la seva homologa estava convidat a parlar al fòrum. El que importa, va assegurar Trias, és que l'alcaldessa de Madrid sigui aquí i tingui un paper actiu, "com el que he vist que tenia".

En la seva ponència, Trias va dir que ha trobat en el Fòrum Econòmic de Davos un enorme interès d'inversors internacionals per la ciutat, cosa que s'explica perquè es tracta d'una urbs "seriosa", que no crea dèficit i paga els seus deutes en 30 dies.

Per la seva banda, Ana Botella va va afirmar que Madrid "tornarà a ser clau en l'economia espanyola, com ja ha fet altres vegades", ja que compta amb avantatges competitius com la seva estupenda xarxa de transports o el seu bon aeroport.