Nylstar, proveïdor de fils de niló amb seu a Blanes, va acordar el mes passat un ERO temporal per a la seva fàbrica davant una devallada de les comandes. No obstant, la tèxtil mira el futur amb ambició i negocia dues operacions a l'Àsia.

El director general de l'empresa, Zigor Kortazar va assegurar a Madaes.es que estan a punt da tancar la compra d'una participació minoritària en un productor del sudest asiàtic per augmentar la seva capacitat productiva. Així mateix, també negocia una aliança o col·laboració amb una altra empresa del continent que atorgui "accés a part de la producció en condicions preferents".

Aquestes operacions incrementaran la presència de la companyia a l'Àsia després que fa uns mesos obrís una oficina comercial a Yiwu (Xina).

Segons la mateixa informació, a l'espera de tancar definitivament l'exercici, Nylstar tancarà el 2013 amb un creixement de la facturació d'un 10%, fins als 65 milions d'euros. De cara al futur, Kortazar assenyala que "fins ara ens hem focalitzat en el volum i, ara, ens centrarem en la rendibilitat".

La companyia, que exporta el 90 per cent de la seva producció a quaranta països, dóna feina a 220 treballadors a Blanes, ha invertit recentment més d'un milió d'euros en 21 bobinadores a la planta selvatana. En els propers mesos, potenciarà la producció de teixits per a la moda esportiva, un segment en ple creixement. En aquest sentit, participarà en la fira alemanya Ispo, especialitzada en teixits tècnics per a roba esportiva.

Nylstar, antiga SAFA, va ser fundada l'nay 1923. Des de 2009, és propietat del fons Praedium, que en els darrers anys ha creat un grup tèxtil. A banda de Nylstar, l'any passat va comprar el 70% del capital de la marca de bosses i complements Lupo i el 70% de l'empresa de confecció BMP, amb seu a Mataró.