Banc Sabadell ha triplicat el seu benefici i ha arribat a un resultat de 247,8 milions el 2013, un any que, segons el president de l'entitat, Josep Oliu, marca el final d'un cicle econòmic que va començar el 2007, amb l'inici de la crisi, i després del qual el grup es proposa millorar la seva rendibilitat.

L'entitat catalana assegura que les dades anuals evidencien la inflexió anunciada al tancament de l'any anterior i "reflecteixen la fortalesa d'un balanç equilibrat, ben capitalitzat i provisionat", així com un compte de resultats que mostra ja "la recuperació dels marges i el camí del creixement rendible".

"És el final d'un cicle i l'inici d'un altre", va destacar Oliu en la roda de premsa de presentació de resultats, en què ha estat acompanyat pel conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, i el seu director financer, Tomás Varela.

La reclassificació del crèdit refinançat i el major perímetre de consolidació fan que la ràtio de morositat de l'entitat es dispari fins al 13,63 % a tancament del 2013, davant del 9,33 % de l'any anterior, sense tenir en compte els actius afectes a l'Esquema de Protecció d'Actius (EPA) de Banc CAM.

Tot i així, el Sabadell assegura que el saldo de mora "comença a donar senyals d'inflexió", en haver registrat quatre trimestres consecutius d'alentiment a l'entrada d'actius problemàtics.

Creixement a Girona

A les comarques gironines el Sabadall tamé va viure un bon exercici. Segons va informar l'entitat, el seu volum de negoci a Girona se situava a 31 de desembre per sobre els 5.522 milions d'euros entre inversió i recursos de clients, el que representa un creixement anual del 28%. És després de Barcelona, la dermarcació catalana que més aporta en negoci al banc.

Quant a clients, la xarxa de l'entitat a Girona ha captat prop de 20.000 nous clients el darrer any, un exercici marcat per la integració de les xarxes de la CAM i Caixa Penedès. En total, el Sabadell compta amb 76 oficines a les comarques gironines.

De cara a 2014, l'entitat assenyala que a Girona tenen "l'objectiu de mantenir el lideratge en empreses en tots els segments" i que s'han "fixat com a prioritat el finançament de projectes viables". En aquest sentit, asseguren que el banc vol créixer en el 2014 un 20% en crèdit a les empreses.