La Llei d'Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat aprovada aquesta setmana al Parlament suposa la llum verd definitiva a la possibilitat de construir grans superfícies a la zona de Salt-Vilablareix, a Fornells i Blanes. La la llei incorpora un seguit d'esmenes fetes a mida que permeten canvis puntuals a la normativa comercial. D'aquesta manera, Blanes s'equipara a una capital comarcal i l'àrea urbana de Girona serà considerada com a unitat comercial. Això sí, els municipis de Salt i Fornells hauran de negociar amb el de Girona abans de final d'ana una nova "trama urbana consolidada", indispensable pas prevei a l'arribada d'una nova grans superfície.

La zona de Salt-Vilablareix -prop de l'Espai Gironès- i el polígon de Fornells han sonat amb força com a ubicacions ideals per a la construcció d'un magatzem d'Ikea. La multinacional sueca del moble fa anys que té intenció d'obrir un establiment a la demarcació, tot i que les traves comercials ho havien impedit fins ara.

En el cas de Blanes, l'alcalde Josep Marigó, admet que seria difícil atreure un equipament com el d'Ikea perquè "sabem els metres quadrats que solen demanar no els tenim". "Hauriem de tenir una zona qualificada com a equipament comercial i s'hauria d'adaptar, però ara mateix no el tenim".

En qualsevol cas, Marigó apunta que en el passat grans superfícies del sector del bricolatge o de material esportiu -com Decathlon- s'havien interessat per ubicar-se al municipi. "L'objectiu de Blanes pel 2014 serà buscar els màxims incentius perquè s'implantin empreses, que se sumen a les facilitats que contemples les ordenances d'aquest any per engegar una activitat comercial al municipi. Ara hem de ser capaços que ens tornin les empreses", assegura Marigó.

D'altra banda, la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos també incorpora una disposició que permet l'obertura de de petits establiments comercials en locals adjacents a les indústries, sempre que els locals comercialitzin productes propis de l'activitat industrial que s'hi desenvolupa.

Fa uns mesos, va transcendir que una multinacional frenava una inversió a Quart perquè la normativa no permetia aquesta especificitat, cosa que va motivar queixes per part del mateix ajuntament.