Taps Parramon inverteix 1,5 milions en una nova planta

El president de la Generalitat posa aquesta empresa de Cassà d'exemple d'internacionalització

26.01.2014 | 06:52
Mas va visitar, ahir, les instal·lacions de l´empresa surera Parramon Exportap a Cassà de la Selva.
Mas va visitar, ahir, les instal·lacions de l´empresa surera Parramon Exportap a Cassà de la Selva.

L'empresa gironina Parramon Exportap ha invertit 1,5 milions d'euros en una nova nau que li permetrà augmentar fins a un 40% la seva capacitat de producció. La planta se centrarà en fabricar taps de gamma alta per a licors i destil·lats, que inicialment s'exportaran a Escòcia i a l'Amèrica central. Amb aquesta nova línia, batejada amb el nom "Art's", l'empresa serà capaç de fabricar fins a 70 milions de taps per any (tant de suro natural, micro granulat o especials). El president de la Generalitat, Artur Mas, que va inaugurar ahir la nova planta, va posar la firma com a exemple d'internacionalització -exporta el 65 per cent del que fabrica- i la va animar a explicar la seva experiència com a "model a seguir". Segons Mas, "cal donar a conèixer empreses com aquesta per mostrar que hi ha realitats positives", i que "si aquests projectes s'expliquen bé això permet generar confiança".
Per la seva banda, el director general de Parramon Exportap, Francesc Parramon, va destacar que "com a guardians del vi, tenim la responsabilitat de protegir el patrimoni dels nostres clients" i que això només es pot fer observant meticulosament els valors que, des de sempre, havien inspirat l'empresa: "La qualitat, l'autenticitat i la independència empresarial". Per a Parramon, "la nova planta és una infraestructura essencial per reforçar la presència internacional de la nostra empresa".
La nova planta ART'S incorpora tecnologia d'última generació per facilitar el control i la qualitat de tot el procés de fabricació.
Entre d'altres, el nou centre de producció compta amb sistemes de visió artificial (VA) per analitzar 10.000 taps/hora, i també amb maquinària amb VA en 3D per detectar i eliminar defectes de forma.
L'empresa va recordar que "el 2009 vam ser pioners al món en el desenvolupament i la incorporació de la primera màquina de marcatge làser per taps". Parramon Exportap ha ideat i patentat diversos equips per a la fabricació de taps.
Entre els 800 clients de Parramon Exportap, figuren prestigiosos cellers de 13 països productors de vins tranquils, escumosos i destil·lats d'Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania.

Els clients
El 65% de la producció de Parramon Exportap s'exporta a diferents mercats, com França, Alemanya, Suïssa, Itàlia i la majoria de països de la Unió Europea, i també Mèxic i Austràlia. El 35 per cent de la producció restant es destina als millors cellers d'Espanya. Durant l'any 2014, bona part dels esforços comercials de l'empresa gironina se centraran a consolidar el mercat del vi dels Estats Units, Japó, Sudàfrica i Xile, entre altres països.
Parramon Exportap, empresa 100 per cent catalana dedicada des de l'any 1956 a la fabricació de taps de suro natural, de suro microgranulat i de taps especials per a licors, destil·lats, olis i essències, ha assolit l'any 2013 una facturació que se situa en els 6 milions d'euros.

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema