L'empresa gironina Parramon Exportap ha invertit 1,5 milions d'euros en una nova nau que li permetrà augmentar fins a un 40% la seva capacitat de producció. La planta se centrarà en fabricar taps de gamma alta per a licors i destil·lats, que inicialment s'exportaran a Escòcia i a l'Amèrica central. Amb aquesta nova línia, batejada amb el nom "Art's", l'empresa serà capaç de fabricar fins a 70 milions de taps per any (tant de suro natural, micro granulat o especials). El president de la Generalitat, Artur Mas, que va inaugurar ahir la nova planta, va posar la firma com a exemple d'internacionalització -exporta el 65 per cent del que fabrica- i la va animar a explicar la seva experiència com a "model a seguir". Segons Mas, "cal donar a conèixer empreses com aquesta per mostrar que hi ha realitats positives", i que "si aquests projectes s'expliquen bé això permet generar confiança".

Per la seva banda, el director general de Parramon Exportap, Francesc Parramon, va destacar que "com a guardians del vi, tenim la responsabilitat de protegir el patrimoni dels nostres clients" i que això només es pot fer observant meticulosament els valors que, des de sempre, havien inspirat l'empresa: "La qualitat, l'autenticitat i la independència empresarial". Per a Parramon, "la nova planta és una infraestructura essencial per reforçar la presència internacional de la nostra empresa".

La nova planta ART'S incorpora tecnologia d'última generació per facilitar el control i la qualitat de tot el procés de fabricació.

Entre d'altres, el nou centre de producció compta amb sistemes de visió artificial (VA) per analitzar 10.000 taps/hora, i també amb maquinària amb VA en 3D per detectar i eliminar defectes de forma.

L'empresa va recordar que "el 2009 vam ser pioners al món en el desenvolupament i la incorporació de la primera màquina de marcatge làser per taps". Parramon Exportap ha ideat i patentat diversos equips per a la fabricació de taps.

Entre els 800 clients de Parramon Exportap, figuren prestigiosos cellers de 13 països productors de vins tranquils, escumosos i destil·lats d'Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania.

Els clients

El 65% de la producció de Parramon Exportap s'exporta a diferents mercats, com França, Alemanya, Suïssa, Itàlia i la majoria de països de la Unió Europea, i també Mèxic i Austràlia. El 35 per cent de la producció restant es destina als millors cellers d'Espanya. Durant l'any 2014, bona part dels esforços comercials de l'empresa gironina se centraran a consolidar el mercat del vi dels Estats Units, Japó, Sudàfrica i Xile, entre altres països.

Parramon Exportap, empresa 100 per cent catalana dedicada des de l'any 1956 a la fabricació de taps de suro natural, de suro microgranulat i de taps especials per a licors, destil·lats, olis i essències, ha assolit l'any 2013 una facturació que se situa en els 6 milions d'euros.