De Guindos preveu un creixement de l´economia ´proper a l´1%´

El ministre d'Economia defensa que la CE no exigeix a Espanya mesures addicionals per reformar el mercat laboral

28.01.2014 | 10:52
De Guindos preveu un creixement de l´economia ´proper a l´1%´
De Guindos preveu un creixement de l´economia ´proper a l´1%´

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, preveu que l'economia espanyola tingui un creixement "proper a l'1%" aquest any. Així ho ha assegurat el ministre en declaracions als periodistes abans d'entrar a la reunió de l'Ecofin que se celebra a Brussel·les. De Guindos ha dit que la revisió definitiva es farà en els propers mesos, però que el 2013 ha estat "millor" del previst i s'ha entrat al 2014 amb una "inèrcia" positiva. Després que l'eurocomissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, insistís que l'atur és "intolerable" i que Espanya havia d'aplicar la "segona fase" de mesures de la reforma laboral, De Guindos ha remarcat que ningú demana mesures addicionals sinó el "perfeccionament" de la reforma actual.

"El creixement serà proper a l'1%, però la revisió que es faci dels nivells macroeconòmics serà quan presentem el nostre programa d'estabilitat", ha assegurat De Guindos als periodistes.

"La projecció de fa uns mesos pels pressupostos del 2014 era un creixement 0,7%, i el perfil que hem tingut durant el 2013 fa que ara sigui millor del que preveiem en aquell moment, i el mateix passa des del punt de vista del treball net", ha indicat el ministre. Segons ell, les dades definitives es faran públiques cap a l'abril.

De Guindos ha assegurat que l'eurocomissari Olli Rehn, que ahir va demanar que s'apliqués la "segona fase" de la reforma laboral, "es referia fonamentalment a les mesures que va adoptar abans del Nadal el govern espanyol". Segons el ministre espanyol, "el problema de l'atur és gravíssim i evidentment el govern esta contínuament perfeccionant la reforma laboral", però Brussel·les no reclama mesures addicionals.

De Guindos és a Brussel·les per participar a la reunió dels ministres d'Economia i Finances de la UE, on es tornarà a debatre el mecanisme únic de resolució, un dels tres grans pilars de la unió bancària.

Economia

Tecnologia gironina per millorar l´eficiència dels parcs eòlics

Tecnologia gironina per millorar l´eficiència dels parcs eòlics

Un projecte del Parc Científic permet a les empreses optimitzar els processos per obtenir aquest...

Air Berlin es declara insolvent després de deixar de rebre el suport d´Etihad

Air Berlin, la segona aerolínia d'Alemanya, es va declarar ahir insolvent després de...

El Govern fixa la renda a nivells de 2007 però amb 1,5 milions menys de llocs de treball

El Govern fixa la renda a nivells de 2007 però amb 1,5 milions menys de llocs de treball

El ministre d'Economia assegura que el país ha arribat a nivells d'abans de l'inici de la crisi

Enllaços recomanats: Premis cinema