Els ministres d'Economia i Finances de la zona euro, l'Eurogrup, van aplaudir ahir el final "reeixit" del programa d'assistència financera d'Espanya, encara que van demanar al país que mantingués els esforços reformistes, amb especial atenció a la reducció de la desocupació. "Sobre Espanya, hem discutit les principals troballes de la revisió final del programa del sector financer i hem donat la benvinguda al reeixit final d'aquest programa (a la mitjanit de) el 22 de gener", va dir el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, en la roda de premsa celebrada al final de la reunió. "Animem a les autoritats espanyoles a mantenir el ritme de les reformes més enllà del sector bancari, per tal de resoldre de forma efectiva els restants desafiaments macroeconòmics", va afegir el també responsable de les finances d'Holanda.

Moments abans d'entrar a la reunió, Dijsselbloem va animar a Espanya a "mantenir la bona feina" i va advocar per conservar "la pressió en el caràcter d'urgència de les reformes per reduir la desocupació", que es va situar en un 26,03% al tancament de 2013, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística espanyol.

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable d'Assumptes Econòmics i Financers, Olli Rehn, va incidir en el mateix sentit i va recordar que la fi del programa suposava una "bona notícia" per a Espanya , ja que gràcies al sanejament dut a terme s'havia pogut apuntalar el sector per fer-ho "més resistent i sanejat". També va apostar per "reduir la dualitat en el mercat laboral".