El Parlament tornarà a convocar els 11 responsables o exresponsables econòmics que han declinat comparèixer davant la comissió que investiga la fallida de les caixes recordant-los que és la seva obligació, entre ells el ministre d'Economia, Luis de Guindos. El Parlament havia citat per a la sessió d'ahir un total de tretze compareixents, encara que d'aquests només un, l'expresident de la CNMV Julio Segura, va acceptar donar explicacions aquest dia a la cambra catalana. La resta va eludir respondre a la convocatòria o bé va comunicar formalment als diputats catalans que no compareixerien al Parlament, amb l'excepció de la presidenta del banc dolent o Sareb, Belén Romana, que ha ajornat la seva intervenció fins al 3 de febrer, i De Guindos, que ha demanat donar explicacions davant el ple del Parlament.

Després de debatre sobre els passos que cal fer a partir d'ara, la comissió d'investigació de la banca va decidir insistir en la seva petició de convocatòria de compareixença a les onze persones que estaven citades, decisió que es va prendre amb el vot a favor de tots els grups, excepte el PP.

De Guindos; els exministres Elena Salgado i Pedro Solbes; el secretari d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Fernando Jiménez; l'exsecretari d'Estat d'Economia José Manuel Campa; el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, o els exgovernadors Miguel Ángel Fernández Ordóñez i Jaime Caruana són alguns dels responsables o antics responsables econòmics que havien estat citats a comparèixer al Parlament i que no ho han fet.

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha reclamat a la Mesa del Parlament que presenti una denúncia davant la Fiscalia per les incompareixences per si pot existir un delicte penal.