La Junta Directiva de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF) proposarà a l'Assemblea de Socis del proper 7 d'abril el nomenament de Javier Moll, president d'Editorial Prensa Ibérica, com a nou president de l'Institut en substitució de José Manuel Entrecanales, que finalitza ara el seu mandat.

La Junta Directiva, reunida recentment a Madrid, ha acordat per unanimitat aquesta proposta i ha agraït a Entrecanales, president d'Acciona, la important laboral que està desenvolupant al capdavant de l'IEF.

Segons els Estatuts de l'organització, els mandats de la Presidència tenen una durada de dos anys no prorrogables i el d'Entrecanales arriba enguany a la seva fi. Moll, el seu substitut, es convertirà en l'onzè president de l'IEF.

L'IEF, fundat el 1992, és una organització sense ànim de lucre i àmbit estatal, que agrupa un centenar d'empreses líders en els seus sectors d'activitat, amb una facturació mitjana per companyia de 1.500 milions d'euros. Tots els seus socis són presidents, consellers delegats o membres del Consell d'Administració de les empreses de les quals són propietaris.

Les companyies associades en l'Institut sumen en conjunt més de 1,1 milions de treballadors i el 33 % tenen presència en els cinc continents.

El pròxim president de l'IEF, Javier Moll , va néixer a Saragossa el 1950. Llicenciat en Dret, casat i amb cinc fills, va començar a treballar en el sector editorial el 1978, on va centrar la seva activitat en Editorial Prensa Canària.

Actualment presideix Editorial Prensa Ibérica, empresa familiar que agrupa quinze capçaleres diàries impreses i en línia, així com diverses televisions TDT, ràdios FM i dos setmanaris.