La Generalitat, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i l'empresa Nestlé estan col·laborant per aplicar diferents accions, iniciatives i programes de formació, contractació i de millora de l'ocupabilitat de persones en situació d'atur. En concret, Nestlé va demanar recentment la col·laboració del SOC per portar a terme el procés de preselecció de 20 persones joves per realitzar Formació Dual a Alemanya englobat dins del programa MOBIPRO "Job of my life". 20 joves d'entre 18 i 25 anys amb formació electromecánica i coneixements d'anglès i alemany van participar ahir en una sessió informativa celebrada a la seu del SOC amb responsables de l'empresa Nestlé per informar-los de la Formació Dual a Alemanya, coneguin l'empresa i els requisits de les posicions a cobrir a les seves fàbriques alemanyes de Singen, Mainz i Hamburg.

Després de les presentacions, l'empresa Nestlé va mantenir entrevistes personalitzades amb els 20 joves preseleccionats pel SOC de cara a contractar-ne 5 que, segons els seus perfils, s'ajustin més a les seves necessitats, i que faran la formació dual a Alemanya a partir del mes de setembre. Prèviament, les 5 persones joves seleccionades per l'empresa tindran un contracte de treball de 3 mesos a la fàbrica de Nestlé a Girona, alhora que realitzaran un curs de 400 hores d'alemany que començarà el mes de març.

Aquesta nova acció s'emmarca en una iniciativa de l'empresa Nestlé per a promoure la incorporació dels joves al món del treball.

Més àmbits

El Servei d'Ocupació de Catalunya, amb el suport de l'Àrea de Serveis a l'Empresa, vé col·laborant amb Nestlé des de l'any 2010 facilitant-li informació i assessorament respecte de la cartera de serveis del SOC i programes de formació i contractació dissenyats pel SOC.

A més, Nestlé és una de les empreses adherides a la Xarxa d'Empreses amb Compromís, Xe@c, una Xarxa impulsada pel Departament d'Empresa i Ocupació, a través de SOC, per compartir experiències i actuacions per millorar l'ocupabilitat de les persones.

En el marc de la Xarxa d'Empreses amb Compromís, Xe@c, Nestlé ha engegat dues actuacions "Posa't en valor amb Nesté" i "Coneix a fons la fàbrica Nestlé Girona", que ha permès que persones aturades coneguin de primera mà quines són les necessitats de personal de l'empresa i com ser un bon candidat per ocupar un lloc de treball a l'empresa.