Els ministres d'Ocupació i Assumptes Socials de la Unió Europea aproven avui la creació d'un "Marc de Qualitat per a les Pràctiques Professionals" que obligarà que les empreses facin contractes de pràctiques per als seus becaris amb l'objectiu d'evitar abusos. Aquest és un dels punts principals del Consell de la Unió Europea que se celebra avui a Brussel·les i en el qual hi acudirà la ministra espanyola d'Ocupació, Fátima Báñez. Durant la trobada, els països també adoptaran un principi d'acord sobre el futur de la Cimera Social Tripartida, i debatran sobre les prioritats en matèria d'ocupació de cara al Consell Europeu de finals de març i sobre la Garantia d'Ocupació Juvenil.

La recomanació per crear un marc de qualitat per a les pràctiques professionals proposada per la Comissió Europea serà aprovada per tots els estats membres a excepció del Regne Unit, segons van apuntar font comunitàries. No obstant això, els països que hagin donat suport a la mesura tampoc estaran obligats a aplicar-la, ja que no es tracta d'una directiva.

D'acord amb aquesta mesura, les pràctiques professionals hauran de tenir un contingut formatiu i estar regides per un contracte signat prèviament per qui proporciona les pràctiques i qui les rep. En aquest document també s'hi hauran d'especificar les condicions del programa.

Múltiples debats

D'altra banda, els Estats també han d'adoptar avui un acord de principis per tal d'adaptar la Cimera Social Tripartida al reformat Tractat de Lisboa, de manera que passarà a estar presidida pel cap del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i es fixaran dues reunions anuals: una a la tardor i una altra a la primavera. A més, els titulars d'Ocupació i Assumptes Socials mantindran un dinar de treball on discutiran sobre les dificultats i la millor forma d'implementar la Garantia d'Ocupació Juvenil.

També debatran sobre l'Enquesta Anual de Creixement 2014, l'informe conjunt sobre ocupació elaborat per la Comissió Europea, i també parlaran sobre la situació social al continent. Les conclusions que adoptin després d'aquest debat donarà suport a les prioritats assenyalades per l'Executiu comunitari, alhora que reconeixeran que hi ha una tímida recuperació a la Unió Europea.