El president de la CEOE, Joan Rosell, ha dit que els salaris a Espanya han baixat més del que diuen les estadístiques i, per tant, la patronal "no està per que baixin més" malgrat que ho recomani Europa.

En una entrevista a la cadena COPE, Rosell ha assenyalat que a Europa es diuen moltes coses però es coneixen "molt poc" Espanya i ha advocat per que s'analitzin "totes les coses de la mateixa manera" i es modifiqui "tot el tema estadístic" per que "a Espanya les estadístiques no són certes".

Així, ha considerat "una barbaritat" que els prejubilats estiguin considerats com a aturats, "alguna cosa que a Europa no es fa", i ha confiat que es dugui a terme una modificació en aquest sentit i que en els propers mesos "es posin d'acord Eurostat i l'INE".

Quant a les dades sobre salaris, Rosell ha subratllat que no es pot dir que a Espanya els salaris han pujat el 0,6 % "encara que siguin les dades del Ministeri i estiguin ben fetes" ja que aquesta pujada va afectar solament a una part petita de la negociació col·lectiva, "la resta no s'ha signat".

Ha incidit que els salaris "estan baixant més del que diuen les estadístiques", ha recordat que la CEOE ha signat un acord amb els sindicats per als anys 2012, 2013 i 2014 i ha apostat per fer pujades "per nínxol de mercat", en funció de la competitivitat i la productivitat de l'empresa.

"La negociació col·lectiva l'hem d'obrir en canal i això alguns sectors ho estan fent i això és bo i és cap a on han d'anar les economies", ha precisat.