L'Associació per a la Defensa dels Perjudicats d'Entitats Financeres (APDEF) va convocar ahir al vespre alguns afectats gironins. El president de l'entitat, Francesc Garcia Rafanell, i la lletrada Marta Muntada, encarregada d'atendre els afectats de l'associació a Girona i Olot, els van informar sobre les accions legals que es poden dur a terme per a recuperar la seva inversió.

Segons Garcia Rafanell, "a Girona majoritàriament existeixen afectats per Bankia i Catalunya Caixa; i actualment els afectats d'aquesta última entitat ho són per la diferència entre el valor de les preferents/subordinades que van contractar i el valor de la venda de les accions al Fons de Garantia de Dipòsits (FGD)".

Durant la reunió, es va informar els assistents sobre els tipus de productes que van adquirir i sota quines condicions, descrivint al detall el que significa ser posseïdor d'una participació preferent, un mecanisme de finançament de les entitats financeres, "sobretot caixes", que van permetre augmentar la seva capital i solvència "a costa dels petits estalviadors", va indicar el president de l'APDEF.

Aquesta entitat, fundada a Girona ara fa dos anys, tramita ja 150 demandes a la zona, on compta amb 200 associats. Els seus responsables esperaven, després de la reunió d'ahir, que un nombre similar d'afectats comencin amb els tràmits de les seves demandes per recuperar els seus estalvis i la diferència que van perdre en canviar les seves preferents o obligacions subordinades per les accions de l'entitat.

Garcia Rafanell va explicar que "a les zones rurals i d'interior com Puigcerdà, Ripoll, Olot, Anglès o Amer, l'APDEF ha trobat un elevat nombre de petits estalviadors de Catalunya Caixa afectats per les subordinades que han cobrat una part per la venda al Fons de Garantia de Dipòsits però que encara reclamen la diferència".