Mercadona va tancar l'exercici 2013 amb un volum de compres a les comarques gironines que arriba als 352 milions d'euros, un 8,2% més que l'any anterior, va informar ahir la cadena de supermercats. Amb 25 establiments a la demarcació, la cadena de supermercats dóna feina a 1.002 gironins.

La companyia liderada per Juan Roig sol tenir relacions de llarga durada amb empreses proveïdores, fins al punt que alguns -coneguts com a interproveïdors- fabriquen en exclusiva per a Mercadona. A Girona, mentenen aquesta relació estratègica amb la cadena empreses com Font Agudes (aigua) o Monter (embotits). La primera, amb seu a Arbúcies, va comercialitzar l'any passat 282 milions de litres d'aigua, mentre que la segona, amb seu a Sant Jaume de Llierca, va sumar una producció de 19 milions de quilos d'embotits curats.

Si a aquestes dades cal sumar-hi les compres a la resta de proveïdors gironins -com Noel i La Selva, entre d'altres- l'any 2013 Mercadona va comercialitzar més de 27,2 milions de quilos d'embotits gironins, el que equival a 1.140 camions tràilers carregats d'embotits.

Així mateix, l'aposta i el creixement de Mercadona a Catalunya ha propiciat que aquests dos interproveïdors seguissin invertint. Concretament, l'any 2013, la inversió conjunta de Font Agudes i Embutidos Monter va arribar als gairebé 5,3 milions d'euros.

"Aquestes xifres són una mostra de l'aposta sostinguda de la companyia pel sector agroalimentari", va destacar Mercadona en un comunicat.

La cadena de distribució també va destacar l'acord amb les confraries de pescadors de les comarques gironines, que van servir a les botigues més de 550.000 quilos de peix de les llotges de Llançà, Port de la Selva, Roses, L'Escala, Palamós Sant Feliu de Guíxols i Blanes.

En el conjunt de Catalunya, les compres de la cadena de supermercats a proveïdors de la comunitat van arribar a 3.309 milions d'euros l'any passat, quan la companyia valenciana va invertir també 161,4 milions a seguir creixent. Es tracta d'un icrement inversor del 44% anual que s'explica, especialment, per la continuació de les obres del bloc logístic que està construint la companyia a Abrera, una infraestructura a la qual Mercadona va destinar 62 milions l'any passat. Mercadona haurà invertit un total de 300 milions quan acabi aquest bloc logístic, que en una primera fase ja entrarà en funcionament el 2014. Actualment, el grup treballa en la construcció de la seva nau de fred, amb una superfície de 39.000 metres quadrats, i en una nau adossada de preparació de peix.

En total, la cadena valenciana estima que la inversió a Catalunya feta directament i pels seus interproveïdors va sumar 245,2 milions l'any passat. En total, Mercadona treballa amb 16 interproveïdors catalans, i que estima que el grup dóna feina, directament o indirectament, a Catalunya a 49.000 persones.