Els belgues van invertir "massivament" en el sector immobiliari a Espanya l'any 2013, que es va convertir en l'any que més habitatges van adquirir, més de 3.800, informava ahir el diari econòmic flamenc De Tijd.

Segons una enquesta que publica aquest mitjà, el nombre d'habitatges comprats per ciutadans belgues s'ha quintuplicat en els últims sis anys.

A més, Bèlgica és el país que, en proporció amb el seu nombre d'habitants, més inverteix en el sector immobiliari espanyol.

Així, l'any passat 2.833 belgues van adquirir una segona residència a Espanya, una xifra que s'ha multiplicat per set des de l'inici de la crisi econòmica.

I la Costa Brava encapçala les preferències dels belgues a l'hora de comprar un habitatge.

És el cas de Philippe Leblanc i la seva família, que fa uns mesos van decidir comprar un habitatge a l'Escala. Tot i que petit Leblanc havia passat estius en diferents càmpings gironins, no va descobrir l'Escala fins fa tres anys, gràcies a un company de feina.

"El poble i les seves platges ens van agradar molt. Des del primer estiu que hi vam estar, vam pensar que estaria molt bé tenir-hi una propietat. Els preus han anat baixant i, amb el meu cunyat, vam acabar decidint-nos a principis de l'any passat", explica Leblanc.

Empleat d'una gran empresa amb delegació a Brussel·les, Leblanc no descarta que en el futur pugui convertir-se en la seva residència permanent: "El clima aquí és molt bo i cada vegada conec més persones que treballen des de casa. De moment ens conformem en passar-hi part de l'estiu i de les vacances de primavera", afegeix.

De fet, les compres d'habitatges com residència fixa per part de belgues a Espanya s'han triplicat des de l'inici de la crisi, i van arribar a 971 l'any 2013.

La premsa belga considera que l'interès creixent d'aquest país per invertir a Espanya s'explica per la "forta caiguda" dels preus del sector immobiliari espanyol els últims anys.

Segons dades fetes públiques

pel Ministeri de Foment, durant l'any 2013, a Girona es van vendre 7.240 habitatges. El 36% de les operacions immobiliàries les van protagonitzar ciutadans estrangers, la majoria residents a l'Estat.

Girona és una de les demarcacions de l'Estat amb més pes dels estrangers en el total de l'activitat immobilària juntament amb Màlaga, Balears, Alacant i Tenerife.

I els estrangers compren, sobretot, habitatge a la costa, asseguren des del Co·legi d'API de Girona. Segons el seu president, Ramon Corominas, entre els estrangers, el client habitual segueix essent el francès i el belga però el que ha augmentat més vertiginosament han estat els russos.