Els preus van pujar un 0,4% el mes d'abril a l'estat espanyol, segons l'indicador avançat de l'IPC publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La dada definitiva no es coneixerà fins al 14 de maig però de moment l'institut preveu que la inflació a Espanya recuperi el signe positiu, després que al març els preus caiguessin un 0,1%. L'INE atribueix la recuperació de la inflació a la pujada dels preus dels serveis turístics per la Setmana Santa, així com a l'estabilitat dels preus de l'electricitat i dels carburants i lubricants, davant el descens experimentat l'any passat.

D'altra banda, la variació anual de l'indicador avançat de l'índex harmonitzat de preus del consum es situa a l'abril en el 0,3%. Si aquesta xifra es confirma, la taxa anual de l'IPC harmonitzat augmentaria cinc dècimes en relació amb el mes anterior.

Mentre l'increment dels preus a l'abril respecte el mateix mes anterior ha estat d'un 0,4%, l'IPC ha registrat una variació del 0,9% respecte el mes de març.

L'indicador avançat de l'IPC només ofereix dades de l'estat espanyol. Les xifres de la inflació a Catalunya referents al març es coneixeran el 14 de maig.