El Producte Interior Brut (PIB) de l'estat espanyol va registrar un increment del 0,4% durant el primer trimestre del 2014 respecte el trimestre anterior, segons l'estimació avançada feta pública aquest dimecres per l'INE. Aquesta taxa coincideix amb la previsió feta fa pocs dies pel Banc d'Espanya i és dues dècimes superior a la registrada en el darrer trimestre del 2013 (0,2%). D'aquesta manera, el PIB espanyol suma tres trimestres consecutius de pujades. El creixement interanual ha estat del 0,6% -contra el 0,2% del trimestre passat- i és el primer trimestre en què es registren taxes interanuals positives després de nou trimestres en negatiu.

Aquest resultat es produeix com a conseqüència d'una millora de l'aportació de la demanda nacional, que és compensada parcialment per un empitjorament de l'aportació de la demanda externa, segons explica l'INE en un comunicat.

Mentre que en el darrer quart del 2013 el creixement va ser del 0,2%, en l'anterior va ser del 0,1%. Amb un increment del 0,4% del PIB, aquest és doncs el tercer trimestre en què es registra un creixement, després d'una sèrie de nou trimestres consecutius de taxes negatives que van tocar fons amb el -0,8% del darrer trimestre del 2012.