La Caixa Research, el servei d'Estudis i Anàlisi Econòmic de La Caixa, considera que el futur del sector turístic a Espanya és "prometedor" i que, donat l'actual context econòmic, suposa una oportunitat "que no caldria deixar escapar". En la seva publicació del mes de maig, La Caixa Research destaca que el turisme és un dels pilars de l'economia espanyola, a més d'un dels motors de la seva incipient recuperació. El 2012, el seu pes sobre el PIB va representar el 10,9% i el sector va ocupar l'11,9% del total dels treballadors.

Les perspectives amb vista al futur també són positives, ja que el turisme internacional manté la seva tendència a l'alça, mentre que el nacional ha començat a mostrar signes d'una lleugera recuperació. Segons les projeccions de l'Organització Mundial del Turisme, si Espanya aconsegueix mantenir la quota de mercat dins dels països de la UE, el seu principal mercat emissor, el 2020 podria rebre la visita de 72 milions de turistes estrangers, 12 milions més que el 2013.

"A més, el nou turista, amb el seu poder adquisitiu més gran i els seus gustos més sofisticats, es revela més beneficiós per al país des del punt de vista econòmic", ressalta l'informe.