Les elèctriques hauran de tornar als seus clients un total de 310 milions d'euros en compensació pel sobrepreu respecte al mercat que van pagar pel seu consum elèctric al llarg del primer trimestre de l'any, van informar fonts del Ministeri d'Indústria.

Aquesta regularització només afectarà als usuaris acollits a tarifa (ara denominada preu voluntari per al petit consumidor -PVPC), exclou aquells que es beneficien del bo social, doncs aquests ja paguen preus inferiors.

Segons càlculs d'Indústria, un consumidor tipus amb una potència contractada de 3,3 quilowatts (kW) i un consum anual de 3.000 quilowatts hora (kWh) rebrà uns 25,5 euros.

Aquesta xifra s'elevarà fins a 33,2 euros en el cas d'una família mitjana amb dos fills, amb una potència contractada de 4,4 kW i un consum anual de 3.900 KWH.

Les elèctriques disposen com a màxim fins a 31 d'agost per efectuar la devolució, que haurà de fer-se en la primera factura que rebi l'usuari amb el nou sistema de facturació del PVPC.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicava ahir la resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines que fixa el preu del megawatt hora (MWh) al qual hauran de facturar els comercialitzadors el consum efectuat durant els mesos de gener, febrer i març.

Així, el preu del MWh per als usuaris sense discriminació horària serà de 23,75 euros, mentre que el corresponent als quals disposen de discriminació horària de dos períodes oscil·larà entre 23,91 i 23,06 euros.

El mercat elèctric majorista va tancar el trimestre en un preu mitjà de 26,27 euros el MWh, molt per sota dels 48,48 euros el MWh fixats pel Govern en un decret.