Els empresaris aposten per reduir els tipus d'IRPF, societats i les cotitzacions socials, per implantar una indemnització per acomiadament de 18 dies per any per a tots els treballadors i per crear un sou mínim interprofessional vinculat a la formació. Aquestes són algunes de les conclusions del Baròmetre dels Cercles presentat ahir i elaborat pel Cercle d'Empresaris, el Cercle d'Economia i el Cercle d'Empresaris Bascos.

Durant la presentació, el president del comitè que elabora el baròmetre, Javier Vega de Seoane, va demanar al Govern que en la reforma fiscal "no miri només el dèficit" sinó també la competitivitat del país, la generació de riquesa i l'ocupació.

Per als empresaris, segons aquest baròmetre, la lluita contra el frau és una prioritat, pel que demanen un increment dels recursos de l'Agència Tributària, perquè agiliti els temps, i un enduriment de les sancions, així com mesures per generalitzar el pagament per mitjans electrònics.

Dins la lluita contra el frau, els empresaris demanen al Govern també "incentius fiscals per aflorar l'activitat", cosa que Vega de Seoane va matisar, ja que no es tractaria d'una amnistia fiscal.

En matèria d'ocupació, els empresaris aposten per establir tres tipus de contractes tant a temps parcial com complet (indefinit, per necessitats empresarials -de durada determinada- i juvenil -formatiu-) i per implementar l'ocupació jove, advoquen per instaurar la formació dual.

Durant la presentació, l'autor del baròmetre ha indicat també que caldria "replantejar-se el paper dels agents socials". En aquest sentit, va considerar que la contribució dels sindicats "deixa molt a desitjar" i té "un camp de millora notable".

Segons la seva opinió, no és necessari "un intermediari", que "està allunyat de l'empresa" per signar un conveni d'educació amb el treballador, per exemple.