Som Energia, la cooperativa d'energia verda amb seu a Girona, preveu tancar l'any amb una facturació de 9 milons d'euros, cosa que suposarà triplicar la xifra de negoci de 2013. Així mateix, l'entitat calcula que duplicarà el nombre de clients elèctrics, fins a arribar a les 22.000 famílies a tot l'Estat.

La cooperativa, que compta amb prop dels 15.000 socis, celebra avui la seva assemblea general per mostrar els resultats de l'exercici 2013 i decidir un seguit de mesures per fer front al nou escenari del mercat elèctric espanyol. La seu de l'assemblea serà al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, des d'on es retransmetrà en directe a altres 14 seus d'arreu de l'Estat per garantir la participació directa dels socis de la cooperativa.

Al llarg de la jornada es votaran qüestions com l'emissió de capital social per invertir en renovables o aspectes candents donat l'escenari hostil per part del govern i les elèctriques com els criteris per a l'elaboració de nous projectes de producció o el nou model de facturació de Som Energia.

Des de fa pocs dies, Som Energia ha entrat a formar part del grup cooperatiu de compra conjunta d'electricitat, Union Electro Industrial. Som Energia es beneficia d'economies d'escala: volum per accedir al mercat, compartieix tasques informàtiques i minimitza els errors en la previsió de compra. "S'ha de tenir en compte que una comercialitzadora ha de comprar l'electricitat exacta que a cada hora utilitzaran els seus clients. Si realitza malament aquest càlcul, se la penalitza econòmicament. La unió de comercialitzadores ajuda a compensar els possibles errors en aquesta previsió", expliquen des de la cooperativa gironina. Segons explica Eduard Quintana, responsable de mercat elèctric a Som Energia, "en els 3 anys d'existència de Som Energia, més de 15.000 persones s'han unit a la cooperativa per contractar-hi l'electricitat. Això ens ha generat la necessitat de canvis i millores respecte de quan vam començar l'activitat el 2011".

Premi a l'emprenedoria

Som Energia ha rebut aquesta setmana a Oviedo el "Premi a la Millor actuació en matèria de projecte emprenedor; de la idea a l'empresa" que entrega l'Associació d'Agències Espanyoles de Gestió de l'Energia (EnerAgen). Els guardons reconeixen diferents aspectes en l'àmbit de l'estalvi, l'eficiència energètica i les energies renovables.