El fabricant d'embotits Espuña, amb seu a Olot, preveu una inversió de dos milions d'euros en l'adequació i posada en marxa de la planta que recentment ha adquirit a l'empresa Solucions Alimentàries R45, en situació concursal, a la Pobla de Lillet, al Berguedà.

La intenció d'Espuña és reorientar els serveis de la fàbrica, que té 3.700 metres quadrats, per iniciar la producció d'una nova gamma de menjar en format de tapes casolanes, que tindran com a principal destí l'exportació, ?sobretot als Estats Units i Llatinoamèrica.

Així ho va explicar el gerent de la companyia, Xavier Espuña, al conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, qui ahir al matí es va reunir amb els representants d'aquest grup alimentari per conèixer de primera mà els seus projectes a La Pobla de Lillet.

La companyia Solucions Alimentàries R45, que Espuña va adquirir la setmana passada, oferia serveis d'alimentació precuinats i havia entrat en concurs de creditors el setembre de 2013.

L'operació farà possible mantenir una vintena de llocs de treball i permetrà a Espuña, fabricar tots els productes de tapes en un mateix lloc, reduint despeses i fent possible revisar les previsions de creixement de l'empresa.

La compra de Rocha per d'Espuña ha rebut el suport de la ?Generalitat a través de la direcció general d'Indústria, que des de fa un any col·labora amb els jutjats mercantils de Catalunya per buscar possibles inversors a les empreses en concurs, per evitar el tancament d'aquestes companyies.

En el cas d'Espuña, a més, la ?Generalitat ha facilitat a l'empresa les gestions operatives per a l'adequació urbanística dels terrenys de La Pobla de Lillet i per a l'adaptació mediambiental de la zona pel que fa a la depuració d'aigües.