"Catalunya sortirà enfortida de la crisi gràcies als empresaris, a les empreses que han resistit i s'han capitalitzat per fer front a un mercatglobal". Aquesta va ser una de les afirmacions que va fer ahir el conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, que va pronunciar la ponència inaugural de la III Escola d'Estiu Jordi Comas de la FOEG, que continuarà durant tot el dia d'avui al Museu del Suro de Palafrugell.

Durant la seva intervenció, Mas-Colell va destacar alguns signes positius de l'economia, com l'increment de la demanda privada i del nivell de confiança i va recordar que el full de ruta que s'ha marcat el Govern és que la indústria representi el 25% del Producte Interior Brut (PIB) a Catalunya.

El conseller d'Economia es va referir també a la bona marxa de les exportacions i en aquest sentit va assenyalar que no és només consequ?ència de la crisi sinó de la feina feta abans per als empresaris "això és un factor clau de les nostres fortaleses".

Mas-Colell va animar també als empresaris a participar en les iniciatives de Formació professional dual impulsades per la Generalitat.

Per la seva part, el president de la patronal FOEG, Ernest Plana, va destacar que l'Escola d'Estiu Jordi Comas "s'ha convertit en una de les trobades importants per debatre l'actualitat econòmica". "Aquest any hem volgut centrar-la en la figura de l'empresari i, per això, hem convidat a experts de renom perquè la posin en valor i contribueixin amb el seu testimoni a deixar constància del gran pes de les empreses com a motor de creació d'ocupació i riquesa", va destacar el president de la FOEG.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va remarcar que després de més de sis anys de crisi "es comença a obrir un horitzó positiu gràcies a la figura de l'empresari" i que "la base de les economies sòlides és la creació de productes de valor afegit".