El BBVA va obtenir uns beneficis de 1.328 milions d'euros durant el primer semestre, un 53,9% menys respecte el mateix període de l'any passat per l'absència d'operacions corporatives, segons ha informa l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Sense incloure aquesta comparativa de les operacions, el benefici després d'impostos va créixer un 11,7%, fins als 1.544 milions d'euros.

D'altra banda, segons destaca l'entitat la taxa de morositat del grup ha baixat per segon trimestre consecutiu. "La solidesa dels ingressos recurrents, el control de les despeses i la caiguda dels sanejaments han impulsat el benefici operatiu", va assenyalar el conseller delegat de BBVA, Ángel Cano.

Preguntat per la situació política a Catalunya, Cano va assegurar que fora d'Espanya és "molt rar" que preguntin pel procés sobiranista de Catalunya, però sí s'interessen per la corrupció, cosa en la que el país "ha de millorar molt" i exigir "tolerància zero".

Segons la seva opinió, s'ha demostrat "és important tenir separades les fronteres de la política i el món empresarial", encara que preguntat en concret sobre els escàndols de la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha considerat que cal deixar treballar a la justícia.

En el que sí va insistrt és en que una possible independència de Catalunya no és una cosa que sembli preocupar als inversors ja que no els pregunten per això, potser, va reflexionar, perquè és difícil pensar que algú estigui disposat a emprendre una caiguda de la qualitat de vida de tota la gent d'aquest territori.