Jazztel va comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'acord del seu principal accionista, Leopoldo Fernández Pujals, i la societat francesa Orange respecte una oferta pública d'adquisició d'accions de la companyia. L'operació es va tancar en 3.334 milions d'euros. Fernández Pujals, propietari del 14,7% de la companyia, obtindrà 490 milions, després d'adquirir el 2004 el 25% de la "teleco" per 60 milions.

La valoració de Jazztel estava en 3.000 milions d'euros. La suspensió de la cotització de l'operador es va produir quan el seu preu pràcticament no superava els 12 euros i els inversors esperaven una oferta de 14. Finalment, Orange pagarà 13 euros per acció i en efectiu.

L'esmentat acord està condicionat a les aprovacions reguladores i a l'acceptació del 50,01% del capital social de Jazztel. L'oferta d'Orange implica una prima del 7,97% respecte la cotització de Jazztel en el moment en el qual la CNVM va suspendre la seva cotització -ahir- i del 21,49% respecte de la cotització amb la qual va tancar divendres passat.

Per donar validesa a la compra tampoc es pot aprovar pels òrgans de govern de Jazztel l'operació d'adquisició per part d'Xfera Móviles (Yoigo) que es va remetre a la CNMV el passat 11 de setembre. El president del consell d'administració de Jazztel s'ha compromès a acceptar "de manera irrevocable" l'oferta d'Orange malgrat que es formulin altres ofertes d'empreses competidores, sempre que l'empresa francesa decideixi millorar aquestes noves ofertes.

En la comunicació remesa a la CNMV també es feia esment a l'aprovació de l'operació per part del conseller delegat de Jazztel, José Miguel García Fernández, i del conseller secretari, José Ortiz Martínez.

Orange, filial de France Telecom, era pràcticament l'única opció que tenia Jazztel com a comprador. Però per altra banda, el grup francès tampoc tenia grans alternatives per créixer absorbint rivals i reduir la distància que el separa de Vodafone i Telefónica. Després de l'absorció d'ONO per Vodafone el mes d'abril i davant la impossibilitat que Telefónica creixés a base de compres al mercat de telefonia mòbil i fixa, aquesta equació és la que ha permès als inversors optar per Jazztel, ignorant l'aparent desinterès d'Orange.